fbpx

Kosten Halfjaarprogramma

Deelnemen aan het Halfjaarprogramma van Breekjaar kost €5.870,-. Niet schrikken. Als dit financieel voor jou niet haalbaar is, is er het Breekfonds. Lees hieronder meer.

HOE KRIJG IK DAT NOU BIJ ELKAAR?!
Kom kennismaken!

Een waardevol jaar dat de investering waard is.

In kansen denken, is iets dat als rode draad door Breekjaar loopt. Wij doen dat ook bij de kosten. We beseffen dat het een fors bedrag is, maar dat gaat dan ook veel opleveren. Bedenk dat het kiezen van de verkeerde studie je uiteindelijk veel méér kost. En de kans is groot dat je volgend jaar iemand in de spiegel treft die de investering dubbel en dwars gaat terugverdienen!

aanmelden voor een proefdag

De winst van Breekjaar:

 • Meer levensinzicht
 • Meer zelfinzicht
 • Meer zelfstandigheid
 • Meer zelfvertrouwen
 • Meer motivatie
 • Meer doorzettingsvermogen
 • Meer keuzevaardigheid
 • Meer motivatie om daarna te studeren
 • Meer contact met andere culturen en lagen van de bevolking
 • Meer levensgeluk
 • Meer jij

De kostenopbouw van Breekjaar

Vooropgesteld: Breekjaar is een stichting en heeft geen doel om winst te maken. Ondanks onze succesvolle aanpak en resultaten, komen we nog niet in aanmerking voor subsidie vanuit de overheid. We bekostigen daarom alles zelf en jaarlijks proberen we dit kostenplaatje zo strak mogelijk te berekenen.

Kun jij dit niet betalen? Dan is er het Breekfonds!

Dankzij het Breekfonds kun je in aanmerking komen voor een volledig – of gedeeltelijk – gefinancierde Breekjaar-plek! Lees er hier meer over.

De intensieve begeleiding door de professionele coaches vormt de basis van de kosten. Daarnaast financieren we de speciaal voor de groepen ingerichte locaties, de ‘buitenweken’ en kampen die in het programma zijn opgenomen en hebben we natuurlijk een organisatie die zorgt voor alle ondersteunende taken.

Het mag in één keer of gespreid.

Om jouw deelname aan Breekjaar mogelijk te maken, kun je dat bedrag in stukjes hakken.

Dit zijn de standaardopties. Zoals gezegd, bekijken we vanaf het begin graag samen jouw mogelijkheden. Vergroot het de haalbaarheid, dan spreken we jouw persoonlijke betalingsplan af.

In de berekening hebben we 1% administratiekosten meegenomen voor het betalen in termijnen.

Optie 1:

€ 3.870,- aan het begin + 5 termijnen van € 404,-


Optie 2:

€ 2.870,- aan het begin + 5 termijnen van € 606,-


Optie 3:

het hele bedrag in één keer

“Hoe ga ik Breekjaar bekostigen?”

Dat is een begrijpelijke vraag. Hieronder hebben we gelijk een paar goede tips. Mocht je daarna nog steeds denken: ‘ik ga het financieel niet redden!’, maak dan toch een afspraak. Wij vinden dat Breekjaar beschikbaar moet zijn voor iedereen, ongeacht financiële achtergrond. Graag denken we binnen onze mogelijkheden mee met jouw financiële plan.

Zo bekostigden oud-Breekers hun Breekjaar:

Werken naast Breekjaar

Het programma biedt nog voldoende tijd om ernaast te werken. En als je het zelf verdient, krijgt jouw Breekjaar veel meer waarde, zo blijkt bij veel trotse Breekers . Zodra je weet dat je Breekjaar gaat doen, en nog veel tijd hebt, kun je natuurlijk ook alvast extra gaan werken.

Een snelle rekensom:

Stel, je werkt 2,5 dag per week. Dan verdien je al snel €625,- per maand. Over je hele programma van vijf maanden is dat dus €3.127,-. Daarmee is minder dan de helft van het bedrag nog maar over (nog €2.743,- te gaan).

Een slim plan voor de rest van het bedrag.

Vaak sta je er niet alleen voor. En willen anderen je bij zo’n mooie investering in jezelf graag helpen. Bijna alle Breekers krijgen een deel van hun ouders gesponsord. Misschien kun je zelf nog spaargeld aanspreken? Je kunt natuurlijk familie en vrienden vragen of je (een deel) van ze mag lenen. En leuk en leerzaam: zet je eigen crowdfunding-campagne op! Bekostigen is zeker geen eitje, maar als je het écht wilt, is alles mogelijk.

Een duwtje in de rug:

Bijna alle Breekers kunnen door een gift (van bijvoorbeeld hun ouders), spaargeld of een toffe crowd-funding campagne de rest van hun Breekjaar bekostigen. Lukt dit jou niet? Lees dan snel verder.

Breekjaar is er voor iedereen: het Breekfonds

Breekjaar is flinke investering in jezelf en misschien speelt er bij jou iets waardoor extra financiële ondersteuning nodig is. Dan kom je in aanmerking voor financiering vanuit het Breekfonds!
Een aantal organisaties, particulieren en fondsen (waaronder VSBfonds) wil dat Breekjaar voor iedereen toegankelijk is. Zij sponsoren een deel of soms zelfs het hele bedrag, voor jongeren die Breekjaar niet zelf kunnen betalen.

Mocht je voor het Breekfonds in aanmerking willen komen, vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Voor als het niet lukt om het bedrag zelf bij elkaar te krijgen

Zijn de kosten een probleem voor je? Weet dan dat je in aanmerking kunt komen voor financiering uit het Breekfonds.