fbpx

Een Breekjaar van Betekenis

“Ga eerst maar werken voor je centen”, of “ach, ga maar gewoon iets studeren dan kom je er vanzelf wel achter”. Veelgehoorde en goedbedoelde adviezen aan jongeren die keuzestress ervaren. Want een tussenjaar; wat levert dat nou precies op?

Op die vraag kunnen we nu een wetenschappelijk antwoord geven. Ruim anderhalf jaar lang volgde onafhankelijk onderzoeksbureau Noorda & Co 42 deelnemers van Breekjaar, hun sociale omgeving en hun coaches om de effectiviteit van ons programma te berekenen.

Over het onderzoek

Noorda & Co is een onafhankelijk onderzoeksbureau dat in opdracht van het VSB Fonds en Breekjaar een wetenschappelijk onderzoek deed naar de effectiviteit en de maatschappelijke kosten en baten van een tussenjaar.

Voor het onderzoek werden deelnemers aan Breekjaar, hun sociale omgeving en de Breekjaar coaches anderhalf jaar lang gevolgd. Vervolgens werden volgens diverse psychologische en sociaal-wetenschappelijke toetsingsmethoden gesprekken gevoerd met de jongeren, hun ouders en de coaches, als ook observaties uitgevoerd.

Het boek bestellen

Wil je het boek graag bestellen? We versturen het boek gratis naar je toe! Vul onderstaand formulier in en we zorgen ervoor dat je het boek thuis ontvangt.

Bestellen ‘Een Breekjaar van Betekenis’

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.