fbpx

Onderzoek naar de resultaten van Breekjaar

Wetenschappelijk onderzoek naar de methode van Breekjaar

“Ga eerst maar werken voor je centen”, of “ach, ga maar gewoon iets studeren dan kom je er vanzelf wel achter”. Veelgehoorde en goedbedoelde adviezen aan jongeren die keuzestress ervaren. Want een tussenjaar; wat levert dat nou precies op?

Op die vraag kunnen we nu een wetenschappelijk antwoord geven. Ruim anderhalf jaar lang volgde onafhankelijk onderzoeksbureau Noorda & Co 42 deelnemers van Breekjaar, hun sociale omgeving en hun coaches om de effectiviteit van ons programma te berekenen.

Over het onderzoek

Noorda & Co is een onafhankelijk onderzoeksbureau dat in opdracht van het VSB Fonds en Breekjaar een wetenschappelijk onderzoek deed naar de effectiviteit en de maatschappelijke kosten en baten van een tussenjaar.

Voor het onderzoek werden deelnemers aan Breekjaar, hun sociale omgeving en de Breekjaar coaches anderhalf jaar lang gevolgd. Vervolgens werden volgens diverse psychologische en sociaal-wetenschappelijke toetsingsmethoden gesprekken gevoerd met de jongeren, hun ouders en de coaches, als ook observaties uitgevoerd.

Boeklancering 12 en 14 januari 2021

Het boek is gedrukt. En dat willen we vieren! Vanwege de omstandigheden doen we dat online. Maar dat maakt het niet minder leuk of feestelijk. Op 12 en 14 januari 2021 organiseren we daarom twee online lancerings-avonden. Met een kijkje in de Breekjaar-keuken, een korte toelichting van de belangrijkste resultaten uit het onderzoek, en vooral veel Breekjaar-plezier.

Tijd: op beide dagen van 19:30 – 21:00.

Er is ruimte voor maximaal 25 mensen per avond, dus meld je hieronder aan om zeker te zijn van een plekje!

Aanmelden:

Aanmeldingen Boeklancering

  • Naam * verplicht
  • E-mailadres * verplicht
  • Adres * verplicht
    We vragen je adres om je het boek toe te sturen.
  • Ik wil graag de lancering bijwonen op: * verplicht
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.