fbpx

Kans: Breekjaar voor jongeren die het niet breed hebben maar zich wel willen ontwikkelen

Ben jij tussen de 16 en 24 jaar oud, vastgelopen en op zoek naar werk of een slimme toekomstkeuze? Wil jij werken aan jezelf en graag meedoen aan een programma van Breekjaar, maar heb je zelf te weinig financiële middelen om dit (met behulp van je omgeving) te betalen? Dan kom je in aanmerking voor hulp bij de financiering van jouw Breekjaar-plek voor het jaarprogramma van Breekjaar dat start in september 2021!

Normaal zijn de kosten van het jaarprogramma €8970,-. Deze volledige financiering is mogelijk gemaakt door het Breekfonds (lees daarover hieronder meer). Het programma start weer in september, dus schrijf je snel in voor een vrijblijvende proefdag!

Gestopt met je studie

Hoe maken we dit mogelijk?

Dankzij het Breekfonds kun je jouw volledige jaarprogramma van Breekjaar gefinancierd krijgen. Het Breekfonds is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21, het VSBfonds, en van gulle giften van particulieren die Breekjaar een warm hart toedragen.

“Ik wist niet wat ik wilde, ik wist niet waar ik goed in was en ik wist niet wat ik daaraan kon veranderen.”

  • Oud-Breeker Lex

Breekjaar in het kort

In de programma’s van Breekjaar ga je aan de slag met je talenten en je zelfvertrouwen – en leer je slimme toekomstkeuzes maken. Iedereen krijgt een persoonlijke coach. De jaarprogramma’s starten in september 2021. Het halfjaarprogramma in januari 2022.

Selectie

We streven naar een evenwichtige afspiegeling van de samenleving in onze groepen. Als je in aanmerking wilt komen voor financiële steun, kun je de volgende stappen doorlopen:

  1. Meld je aan voor een proefdag om te kijken wat Breekjaar is en of dat bij je past.
  2. In een intake-gesprek onderzoeken we waarom je graag een Breekjaar wilt doen – en of er een ‘ja’ van beide kanten gegeven kan worden op de vraag of Breekjaar is wat jij nu nodig hebt. We bespreken dan ook wat een passende tegenprestatie is die jouw programma compleet maakt.
  3. Zodra jij jouw intake hebt gehad en alles klopt, sturen wij jou een overeenkomst. Zodra die getekend is, is jouw deelname definitief en ga jij deelnemen aan Breekjaar met financiële steun van het Breekfonds. Jeej!

Meer weten of meteen aanmelden?

Meld je aan voor een proefdag en geef daarbij aan dat je in aanmerking wilt komen voor financiële steun. Klik hiervoor op onderstaande button ↓