fbpx

Na (bijna) zes jaar komt het einde van jouw middelbare schooltijd in zicht. Je bent misschien al wel een tijdje bezig met nadenken over de volgende stap. Ga je een vervolgopleiding volgen? Welke dan, en waar? Het grote aanbod in Nederland én het buitenland kan enorm overweldigend zijn. Wat als je (nog) helemaal geen zin hebt om te gaan studeren? Misschien overweeg je wel om te gaan reizen of een baan te nemen. Als jij worstelt met deze vragen kan een tussenjaar nemen na je vwo een mooie uitkomst zijn. Bij Breekjaar gaan we samen met jou kijken wat de juiste keuze voor jou is. Want wij geloven: als je weet wie je bent, weet je wat je wilt!

Jouw tussenjaar bij Breekjaar
loes hoffman

Je verborgen talenten en ambities komen naar boven

Tijdens je tijd op de middelbare school heb je altijd een duidelijke richting gehad. Je koos je profiel, ging elke dag naar school en leerde voor toetsen en examens. Als deze periode aan zijn eind komt en je nog geen idee hebt wat je wil gaan doen, kan het voelen alsof je in een enorm zwart gat valt. Heb je het gevoel dat je je passie en ambitie kwijt bent, of deze zelfs nooit hebt gehad? Dan kunnen de coaches van Breekjaar je helpen. Tijdens verschillende projecten, gesprekken en trainingen ga je op zoek naar jouw verborgen talenten en ambities. Zo helpen wij jou aan doelen en ambities voor de volgende stap in jouw leven!

Samenwerken met je groepsgenoten

Andere jongeren ontmoeten die in dezelfde situatie als jij zitten, kan heel inspirerend werken. Je kunt samen in gesprek over je toekomstplannen en loopt misschien wel tegen dezelfde problemen aan. Daarom doorloop je delen van onze programma’s samen met een groep andere Breekers: zo kun je wat van elkaar leren! Een Breekjaar is dus niet alleen een tussenjaar na je vwo om aan jezelf te werken, je ontmoet ook nog eens nieuwe mensen en maakt misschien zelfs vrienden voor het leven!

Op reis gaan tijdens je tussenjaar

Een tussenjaar is een avontuur. Bij Breekjaar kun je jouw tussenjaar na het vwo zo avontuurlijk inrichten als je zelf wilt. Daarom zit er een reisperiode van zes weken in ons jaarprogramma. Je mag in deze reisperiode zélf kiezen wat je wilt doen en waar je heen wil gaan. Of je nu wilt gaan backpacken, een nieuwe taal wilt leren in het buitenland of in Nederland vrijwilligerswerk wilt gaan doen: de tussenjaarmogelijkheden zijn eindeloos!

Een tussenjaar nemen na je vwo: hoe ga ik dat betalen?

Investeren in jezelf en je ontwikkeling is super waardevol. Overweeg je een Breekjaar? Dan vraag je je misschien wel af: hoe ga ik dat betalen? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om naast het programma een paar dagen per week te werken. Zo heb je al gauw meer dan de helft van het bedrag bij elkaar! Daarnaast krijgen deelnemers soms een deel van hun ouders gesponsord, of kunnen ze geld lenen bij vrienden of familie. Lukt dit niet bij jou? Bij Breekjaar vinden wij het belangrijk dat iedereen, ongeacht waar je vandaan komt, de kans krijgt om zichzelf te leren kennen tijdens een tussenjaar. Heb je een lastige financiële situatie, maar ben je heel enthousiast over Breekjaar? Dan kom je in aanmerking voor het Breekfonds. Als je geselecteerd wordt, wordt het deel dat je niet kunt betalen door het fonds betaald.