fbpx

Wat een prachtig vooruitzicht: je bent net klaar met je opleiding en denkt eraan om een tussenjaar in het buitenland te nemen. Kan dat wel zomaar? Hoe oud moet ik zijn en kan ik dan ook werken tijdens het tussenjaar?

Bij Breekjaar hebben we antwoorden op al je vragen. Ons unieke tussenjaarprogramma is ontwikkeld om jou te helpen ontdekken wie je écht bent en waar je diep van binnen naar verlangt.

Wat te doen tijdens een tussenjaar in het buitenland?

De keuze is reuze! Een tussenjaar in het buitenland biedt unieke kansen voor zelfontwikkeling en het leren kennen van nieuwe culturen. Wil je graag de wereld ontdekken nu je wat vrije tijd hebt tussen de studies door? Of ben je afgestudeerd en klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan is werken in het buitenland tijdens je tussenjaar een uitstekende keuze. Je zou bijvoorbeeld kunnen werken als au pair, in de horeca of in een andere functie die je goed ligt. Je kan er zelfs voor kiezen om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen. Deze ervaring staat goed op je cv en je leert mensen over de hele wereld kennen. Dit zijn een aantal van de voordelen van het nemen van een tussenjaar in het buitenland.

Hoe oud moet je zijn om in het buitenland te werken?

De minimumleeftijd om te werken in het buitenland tijdens je tussenjaar varieert per land en soort werk. Het is belangrijk om te onderzoeken welke regels en vereisten gelden voor het specifieke land en type werk waarnaar je op zoek bent. Bij Breekjaar zijn we er om jou hierbij te helpen. We weten precies waar je tegenaan zal lopen en begeleiden je zodat je een gap year zonder zorgen hebt.

Kun je zomaar een tussenjaar nemen?

Het nemen van een tussenjaar is een belangrijke beslissing en vereist enige planning. Hoewel het verleidelijk kan zijn om spontaan een tussenjaar te nemen, is het raadzaam om je opties zorgvuldig te verkennen en een goed doordacht plan te maken. Een goed voorbereid tussenjaar vergroot je kansen om er het maximale uit te halen. Wat wil je bereiken tijdens je tussenjaar? Of het nu gaat om persoonlijke groei, het ontdekken van nieuwe culturen, of een nieuwe taal leren: het hebben van duidelijke doelen helpt je bij het plannen van je tussenjaar. Door goed deze doelen voor ogen te houden, zorg je ervoor dat je tussenjaar niet alleen een leuke ervaring wordt, maar óók een waardevolle.

Een tussenjaar, reizen én werken. Is dat mogelijk?

Je tussenjaar biedt de perfecte gelegenheid om een avontuurlijke vakantie te combineren met het werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Bij Breekjaar kun je zes weken genieten van de schoonheid en cultuur van je gekozen bestemming terwijl je waardevolle ervaringen opdoet. Zo zoek je de balans tussen avontuurlijk reizen, het verdienen van geld om je tussenjaar te financieren en nieuwe mensen te leren kennen. Dit is een geweldige manier om de wereld te ontdekken terwijl je je cv versterkt en onvergetelijke vakantieherinneringen creëert. Of je nu wilt gaan studeren, gaan werken in Nieuw-Zeeland, nieuwe vrienden wilt maken of wilt werken aan jezelf, jij bepaalt binnen onze kaders hoe jouw tussenjaar eruitziet. Tijdens jouw tussenjaar bij Breekjaar, ben jij de baas!

Lees hoe jij tijdens je tussenjaar naar het buitenland kan afreizen met ons unieke programma: