fbpx

‘Ik weet niet welke opleiding ik wil doen…’ ‘Ik vind geen enkele opleiding leuk…’ ‘Wat moet ik studeren…’ Komen deze vragen je bekend voor? Een opleiding kiezen kan voelen als een enorme opgave. Zéker als je het gevoel hebt dat je deze keuze gehaast moet maken, terwijl je nog helemaal niet weet wat je leuk vindt. Een tussenjaar nemen helpt met je opleidingskeuze als je zelf echt niet weet welke studie bij jou past. Hulp bij het kiezen van een opleiding hoort daarbij. Een opleiding kiezen als je weet wie je bent: bij Breekjaar geloven we dat je dan de beste keuze maakt!

breekjaar festival 2022

Wat te doen na de middelbare school?

Het einde van je middelbare schooltijd kan voelen als een enorme achtbaan. Terwijl je nog volop bezig bent met je eindexamens moet je ook nog nadenken over een goede studiekeuze. Je bezoekt volop open dagen en stelt allerlei vragen aan studenten en docenten. Voor je gevoel weten al jouw klasgenoten precies wat ze willen doen, maar jij vindt het lastig om jouw interesses om te zetten in een goede opleiding keuze. Het maken van een studiekeuze kan heel erg intimiderend overkomen. Want wat als je de verkeerde studiekeuze maakt? Misschien heb je maar een studie gekozen, maar bleek al snel nadat je bent gaan studeren dat deze helemaal niet bij je past. Hoe kies je dan een nieuwe studie?

Wat te doen als je niet weet welke opleiding je moet kiezen?

Jij bent absoluut niet de enige die worstelt met deze vragen. Een studie kiezen is voor veel jongeren een uitdaging. Zeker als je vaak denkt: ‘ik vind geen enkele opleiding leuk’. Een tussenjaar biedt jou de tijd en ruimte om eens goed na te denken over welke opleiding je moet doen. Wie ben je? Hoe komt het dat je niet weet welke opleiding je wil doen? Bij Breekjaar geloven we dat een goede studiekeuze vanzelf komt als je jezelf beter leert kennen. Dit doe je samen met jouw groepsgenoten. Door je uitgebreid te coachen kun je na het programma eindelijk antwoord geven op die ene vraag: ‘wat moet ik studeren?’

Jouw opleiding kiezen met behulp van coaching

Bij Breekjaar kun je kiezen uit een halfjaar– en een jaarprogramma. In beide programma’s staat coaching centraal. Zo krijg je een persoonlijke coach, die zich helemaal richt op jouw ontwikkeling. Want, als je weet wie je bent, weet je ook wat je wilt. Later in het programma maak je kennis met je studiekeuzebegeleider, als hulp bij het kiezen van een opleiding. Samen kijk je verder dan je tot nu toe hebt gedaan. Hier is natuurlijk ook genoeg ruimte om op avontuur te gaan in het buitenland. Zo ontdek je samen welke opleiding echt bij je past!

Hulp bij financiering van een tussenjaar

Wil je graag een tussenjaar nemen, maar kun je dat eigenlijk niet betalen? Bij Breekjaar kunnen we je helpen! Voor jongeren die het niet breed hebben is er het Breekfonds. Het Breekfonds financiert jouw gehele Breekjaar programma. Behalve het Breekfonds bieden we ook genoeg mogelijkheden om tijdens je tussenjaar te blijven werken om wat extra geld te verdienen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren de kans krijgen om met zorg hun volgende opleiding te kiezen!

De opleiding kiezen die bij jou past met Breekjaar

Breekjaar helpt je met het beantwoorden van vragen als ‘Wat moet ik studeren?’, en ‘Ik weet niet welke opleiding ik wil doen’. Kies een heel jaar voor jezelf, en ga samen met je groepsgenoten het avontuur aan. Een opleiding kiezen is na een Breekjaar een fluitje van een cent! Wil je ervaren hoe een Breekjaar eraan toe gaat?