fbpx

Welkom bij Breekjaar: wij bieden een avontuurlijk tussenjaarprogramma (16-24 jaar) vol leerzame projecten, een reis in het binnen- of buitenland en persoonlijke ontwikkeling. Leer door te doen en ontdek je ware potentieel. Benieuwd of we matchen? Doe de quiz. Let’s go! 

De Breekjaar-Quiz

Hoe oud ben je?(Vereist)
Ben je een ouder of verzorger? Vul dan deze vragen in vanuit het perspectief van je kind.
Loop jij vast met het maken van een passende studie- of toekomstkeuze?(Vereist)
Lijkt het je wat om een jaar lang toffe dingen te doen, maar wel met een plan?(Vereist)
Vind je het spannend als mensen je vragen 'wat jij later wilt worden of doen'?(Vereist)
Heb jij behoefte aan persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van experts?(Vereist)
Wil je graag nieuwe plekken ontdekken en gave ervaringen opdoen?(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


We snappen dat je vragen hebt. 

Hoe zit een Breekjaar eruit? 
Breekjaar is een avontuurlijk tussenjaarprogramma waar je ontdekt wie je bent, wat jouw talenten zijn en leer je in je eigen kracht te staan zodat je een passende toekomstkeuze kunt maken. In ons clubhuis (Amsterdam en Utrecht) krijg je de vrijheid om jezelf te zijn. 

Breekjaar is een jaar vol: (zelf)vertrouwen, ontwikkeling en plezier. Je werkt aan uitdagende projecten, gaat mee op vette kampen, leert over het ondernemerschap, maakt een persoonlijke reis en je sluit af met een knallend eindevent. Dit alles onder begeleiding van ervaren coaches en externe professionals. 

Wanneer start Breekjaar? 
Het eerstvolgende Jaarprogramma start midden september 2024 in Utrecht en Amsterdam. Het eerstvolgende Halfjaarprogramma start eind januari 2025.

Hoeveel dagen per week is Breekjaar?
Breekjaar heeft 2 vaste programmadagen en 1 flexdag per week. Op de programmadagen starten we om 10:00 en om 17:00 ronden we af. Op deze dagen is er begeleiding en zijn er verschillende workshops. Op de facultatieve dag is de locatie beschikbaar en kan je alleen of in een groep aan je projecten werken.

Hoe zit het met de leerplicht?
Leerplichtig ben je als je 16 of 17 jaar bent en nog géén startkwalificatie hebt: (minimaal) een diploma havo, vwo of mbo (niveau 2 of hoger). Als je dus een havo- of vwo-diploma op zak hebt en je bent nog onder de 18 mag je gewoon een tussenjaar nemen na de middelbare school. Als je nog leerplichtig bent, heb je een vrijstelling nodig.

Staat je vraag er niet tussen? Neem contact op met Janna via: janna@breekjaar.nl of app/bel naar 06 – 25 32 68 05