fbpx

Wij zijn Breekjaar. Het inspirerende tussenjaar op weg naar wie je bent.

Keuzes hebben betekent vrijheid. Maar tijd en technologie gaan als een trein en je keuzepalet kan ook te groot worden.
Want al die keuzes maken het alsmaar drukker in ons hoofd.

KOM KENNISMAKEN!

Het antwoord op de maatschappelijke druk van ‘moeten’.

Mensen op de arbeidsmarkt hebben daar soms al moeite mee. Laat staan de generatie die nog een toekomst voor het uitstippelen heeft. Jongeren kunnen meer, weten meer, maar móéten ook meer van hun omgeving. Het regulier onderwijs doet daaraan mee; er is meer focus op prestatie en vooruitgang dan op het ontdekken van wat je nou eigenlijk wil in het doolhof van mogelijkheden. Gevolg: jongeren lopen vast in keuze-stress. Breekjaar is er om letterlijk die maatschappelijke spiraal te doorbreken.

“Niet wat je kunt, bepaalt wat je wilt. Maar wie je bént.”

Wij weten uit ervaring dat bij mentale benauwdheid een adempauze voor jezelf altijd vruchten afwerpt. Pas als je weet wie je bent, weet je pas wat je kunt en wilt worden. Daarom geeft Breekjaar jongeren ruimte en kansen om eerst hun persoonlijkheid te ontdekken, talent te ontginnen en zelfbewustzijn te ontwikkelen. Om van daaruit de levenskeuzes te gaan maken, die écht bij hen passen.

We zijn een Stichting zonder winstoogmerk.

De stichting is opgericht in 2013 en heeft als doel en visie “Jongeren van Nederland ondersteunen om door middel van persoonlijke ontwikkeling, coaching en inspiratie hun eigen pad te laten kiezen en te leren om toekomstkeuzes te maken”.

Breekjaar organiseert de leukste ontdekkingsreis naar jezelf.

We doen dat met een uitgebalanceerd programma aan activiteiten, waarin we jongeren laten ervaren, proeven, ruiken en uitproberen. Begeleid door professionals die uit ervaring weten hoe lastig het kan zijn om continu in dubio te zitten. Samen met jongeren (medeBreekers) in dezelfde state of mind.

We geloven in een ontwikkelingsjaar waarin niets moet en veel kan.

Dat zijn voorwaarden voor een veilige omgeving, waarin jongeren meer durven, relaxter zijn en kwaliteiten boven komen drijven. Aan het eind van deze ontdekkingsreis heeft 99% een beter zelfbeeld. En veel zin in de volgende stap.

Stichting Breekjaar coacht jongeren uit hun keuzevacuüm tijdens een inspirerend ontdekkingsjaar. Doel: brede ontwikkeling van zelfbewustzijn om zo zelf goede keuzes te maken.

Wetenschappelijk onderzoek naar effect Breekjaar

Wetenschappelijk onderzoeksbureau Noorda en Co deden een onderzoek naar de effecten van een Breekjaar.

Deelnemers voelden zich na hun Breekjaar zelfverzekerder, hadden een betere band met hun familie en vrienden, werden sociaal vaardiger, hadden een coherenter zelfbeeld en voelden zich beter in staat om een goede toekomstkeuze te maken. Lees hier meer over het onderzoek of lees hier de samenvatting van het onderzoek.

IN SEPTEMBER 2020 START HET JAARPROGRAMMA

In september 2020 start het jaarprogramma in Utrecht, Amsterdam en Eindhoven. Zin om vanaf september aan de slag te gaan om je beste zelf te worden? Dat kan! Meld je dan aan voor een vrijblijvende proefdag. Of kijk hier voor meer informatie over het jaarprogamma.

Waarom een tussenjaar goed voor je is, lees je hier.

Waar vind je Breekjaar?

Dit zijn de coaches en mensen die Breekjaar mogelijk maken. Met hart, ziel en plezier begeleiden zij de Breekers in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Groningen.

MAURITS HOFMAN

Directeur

Han de Wolff

Breekheld

LOTTE KRAMER

Trainer / Coach

YENNY FELIZ VELASCO

Trainer / Coach

ANKE VAN DONKERSGOED

Mede-oprichter en groeigenerator

ANNELIEN HOSPES

Trainer / Coach

EVERT-JAN TOP

Trainer / Coach

Jill Besuijen

Trainer / Coach

Lucas Wirtz

Mede-oprichter

Fleur van Ierschot

Breekheld

Samir El Hadaoui

Trainer / Coach

Jojanneke Vonk

Marketeer

Samantha Bakker

Studie- en toekomstkeuzecoach

Wessel te Winkel

Trainer / Coach

Lene Derks

Breekheld

Teun Kapetijns

Trainer / Coach

Patrique Zaman

Mede-oprichter en voorzitter

Lucas Defares

Trainer / Coach

Esther Manders

Oprichtster Breekjaar Eindhoven

Larissa Prevoo

Trainer / Coach

Natasja Looman

Trainer / Coach

We zijn een Stichting zonder winstoogmerk.

De stichting is opgericht in 2013 en heeft als doel en visie “Jongeren van Nederland te ondersteunen om door middel van persoonlijke ontwikkeling, coaching en inspiratie hun eigen pad te kiezen en te leren om toekomstkeuzes te maken”.

Bestuur

Patrique Zaman, Voorzitter (oprichter)
Maurice Kimman, Penningmeester
De organisatie wordt dagelijks geleid door Maurits Hofman.