fbpx

Wij zijn Breekjaar. Het inspirerende tussenjaar op weg naar wie je bent.

Keuzes hebben betekent vrijheid. Maar tijd en technologie gaan als een trein en je keuzepalet kan ook te groot worden.
Want al die keuzes maken het alsmaar drukker in ons hoofd.

KOM KENNISMAKEN!

Het antwoord op de maatschappelijke druk van ‘moeten’.

Mensen op de arbeidsmarkt hebben daar soms al moeite mee. Laat staan de generatie die nog een toekomst voor het uitstippelen heeft. Jongeren kunnen meer, weten meer, maar móéten ook meer van hun omgeving. Het regulier onderwijs doet daaraan mee; er is meer focus op prestatie en vooruitgang dan op het ontdekken van wat je nou eigenlijk wil in het doolhof van mogelijkheden. Gevolg: jongeren lopen vast in keuze-stress. Breekjaar is er om letterlijk die maatschappelijke spiraal te doorbreken.

“Niet wat je kunt, bepaalt wat je wilt. Maar wie je bént.”

Wij weten uit ervaring dat bij mentale benauwdheid een adempauze voor jezelf altijd vruchten afwerpt. Pas als je weet wie je bent, weet je pas wat je kunt en wilt worden. Daarom geeft Breekjaar jongeren ruimte en kansen om eerst hun persoonlijkheid te ontdekken, talent te ontginnen en zelfbewustzijn te ontwikkelen. Om van daaruit de levenskeuzes te gaan maken, die écht bij hen passen.

We zijn een Stichting zonder winstoogmerk.

De stichting is opgericht in 2013 en heeft als doel en visie “Jongeren van Nederland ondersteunen om door middel van persoonlijke ontwikkeling, coaching en inspiratie hun eigen pad te laten kiezen en te leren om toekomstkeuzes te maken”.

Breekjaar organiseert de leukste ontdekkingsreis naar jezelf.

We doen dat met een uitgebalanceerd programma aan activiteiten, waarin we jongeren laten ervaren, proeven, ruiken en uitproberen. Begeleid door professionals die uit ervaring weten hoe lastig het kan zijn om continu in dubio te zitten. Samen met jongeren (medeBreekers) in dezelfde state of mind.

Wetenschappelijk onderzoek naar effect Breekjaar

Wetenschappelijk onderzoeksbureau Noorda en Co deden een onderzoek naar de effecten van een Breekjaar. Deelnemers voelden zich na hun Breekjaar zelfverzekerder, hadden een betere band met hun familie en vrienden, werden sociaal vaardiger, hadden een coherenter zelfbeeld en voelden zich beter in staat om een goede toekomstkeuze te maken. Lees hier meer over het onderzoek of lees hier de samenvatting van het onderzoek.

We geloven in een ontwikkelingsjaar waarin niets moet en veel kan.

Dat zijn voorwaarden voor een veilige omgeving, waarin jongeren meer durven, relaxter zijn en kwaliteiten boven komen drijven. Aan het eind van deze ontdekkingsreis heeft 99% een beter zelfbeeld. En veel zin in de volgende stap.

Stichting Breekjaar coacht jongeren uit hun keuzevacuüm tijdens een inspirerend ontdekkingsjaar. Doel: brede ontwikkeling van zelfbewustzijn om zo zelf goede keuzes te maken.

In januari 2024 start het Halfjaarprogramma

In januari 2024 start ons Halfjaarprogramma. Zin om vanaf januari aan de slag te gaan om je beste zelf te worden? Dat kan! Meld je dan aan voor een vrijblijvende proefdag. In september 2024 start ons jaarprogramma weer in Utrecht en Amsterdam.

Waar vind je Breekjaar?

Dit zijn de coaches en mensen die Breekjaar mogelijk maken. Met hart, ziel en plezier begeleiden zij de Breekers in Amsterdam en Utrecht.

Emilie Terwiel

Directeur

Janna van den Broek

Chef Aanmeldingen

Dick Willems

Trainer / Coach

Iris Nicolai

Chef Festival

Yolande Defauwes - Thijssen

Chef Financiën

Veere Candel

Verdiepingsjaar

Maike van der Vring

Trainer / Coach

Stijn Visser

Trainer / Coach

EVERT-JAN TOP

Trainer / Coach

Mark de Vries

Trainer / Coach

Marlous Klomp

Trainer / Coach

Roos Bellemakers

Breekheld

Maartje van Heyningen

Breekheld

Gideon Hijl

Breekheld

Veronika Nab

Trainer / Coach

Demian Burgenik

Trainer / Coach

Jojanneke Vonk

Marketeer

Pascal Fredrik

Trainer / Coach

Zonneke Kimpen

Verdiepingsjaar & Breekheld

Wessel te Winkel

Trainer / Coach

Patrique Zaman

Mede-oprichter

Lucas Defares

Trainer / Coach

Aukje te Kaat

Intakecoach

Lucas Wirtz

Mede-oprichter

Anke van Donkersgoed

Mede-oprichter en groeigenerator

We zijn een Stichting zonder winstoogmerk.

De stichting is opgericht in 2013 en heeft als doel en visie “Jongeren van Nederland te ondersteunen om door middel van persoonlijke ontwikkeling, coaching en inspiratie hun eigen pad te kiezen en te leren om toekomstkeuzes te maken”.

Bestuur & extra info

Yvonne van Sark, Voorzitter
Marloes van Gasteren, Penningmeester
Rutger de Rijk, Secretaris
De organisatie wordt dagelijks geleid door Emilie Terwiel.

BTW: NL 852510317B01
KVK: 57271747