fbpx

Halfjaarprogramma:

Breekjaar is een grote ontdekkingsreis. Tussen vertrekpunt en aankomst ontdek je wie je bent, wat jij kan en wat jij wilt. Het Halfjaarprogramma start in januari 2024.

KOM KENNISMAKEN!

De programmaonderdelen op je ontdekkingsreis raken aan vier ontwikkelingsgebieden.
Op elk ervan ga jij je zelfbewustzijn, interesses en vaardigheden ontwikkelen.
Zie het als de bouwstenen van je reis.

 

Hieronder zie je waar het jaarprogramma van Breekjaar uit bestaat.
Waarom een tussenjaar goed voor je is, lees je hier.

MIND

Trainingen en workshops waarin je leert positief en zelfstandig te denken.

HEART

Projecten waarbij je werkt met je handen, vanuit je hart.

BODY

Trainingen en workshops gericht op flexibiliteit en je fysieke zijn.

SPIRIT

Reflectie, bewustwording creëren en zelfvertrouwen vergroten.

En op die reis doen we de volgende stations aan:


Start Breekjaar:

Ga met je muis over de bolletjes voor meer informatie.

Start Breekjaar:

Klik op de bolletjes voor meer informatie.

Halfjaarprogramma - Introkamp

Introkamp

Tijdens het introkamp leer je jouw Breekjaar groep en coaches kennen. Vanuit een accommodatie in bosrijke omgeving ondernemen we van alles en maken vooral veel plezier. Zo wennen we vast aan aan elkaar en zorgen we samen voor een fijne start van het Breekjaar.

Ouderavond

Deze avond is speciaal georganiseerd voor ouders en verzorgers. Ze krijgen informatie en maken kennis met Breekjaar en het programma van hun kind.

1

Project ‘Ik’

In dit project begin je met een ‘schets van jezelf’. De vragen: ‘Wie ben ik nu?’, ‘Waar sta ik nu in het leven?’ en ‘Waar wil ik heen?’ staan centraal. Je gaat met je eigen materiaal aan de slag. Natuurlijk met hulp van je persoonlijke coach en je mede-Breekers.

Breekmoment 1

Een avond waarop Breekers de deuren van Breekjaar openen voor vrienden, familie en kennissen, voor een leuk kijkje in de keuken van hun Breekjaar. Deze avond ontwerp en organiseer je zelf en samen met mede-Breekers.

introductie studiekeuzebegeleider

Buitenweek

Er komt veel op je af en je merkt al dat Breekjaar wat met je doet. De Buitenweek wordt georganiseerd om in een veilige omgeving en in vertrouwen indrukken te delen en met elkaar de diepte in gaan. Met coaches van jouw programma en andere coaches van Breekjaar. Vertrouwen, verdieping, openheid, loslaten en jouw levensweg staan centraal.

Foto van drie meiden waarvan de middelste een blinddoek op heeft
2

Project ‘Ik en / voor de ander’

Tijdens dit project onderzoek je hoe jij je verhoudt tot anderen, je directe omgeving en de maat-schappij. Je leert welke gewoonten en patronen voor je werken en welke niet (meer). Hoe kun jij het best samenwerken, creëren en organiseren?

Project 'Ik en de Toekomst'

Leren kiezen is het hele jaar een belangrijk thema, maar krijgt hier extra aandacht. Want voor veel studies is 1 mei de deadline om je in te schrijven. En niet alleen onderwijsinstanties vragen jou een keuze te maken. Tijdens je hele leven sta je voor allerlei dilemma’s. Keuzes maak je na overwegingen: als een ‘weg’ die je aflegt. Deze weg bestaat uit meerdere stappen. Herken je deze, dan maak je al die keuzes de rest van je leven makkelijker.

Decoratie keuzelijn

Keuzemoment

1 mei: de deadline voor alle studies!

Meivakantie

3

Project ‘Wij'

1. In deze periode ga je aan de slag met de wereld om je heen. Wat komt er eigenlijk allemaal op je af? En wat heb jij die wereld te bieden? Met alles wat Breekjaar je de afgelopen maanden gegeven en geleerd heeft ga je jezelf in de wereld zetten en geeft deze vorm. Voor nu en in de toekomst.
2. Heb je tijd en energie over? Dan kun je parallel aan het project ‘Wij’ optioneel meedoen aan het project ‘WIJ-EIND EVENEMENT’. Als Breeker van het halfjaarprogramma sluit je dan aan bij het organiseren van een tof eind-evenement dat een vast onderdeel van het Jaarprogramma is.

Halfjaarprogramma - Doe week

Doe iets voor een ander week

Deze week gaat over jouw bijdrage aan de wereld, de maatschappij of je naaste omgeving. Voorafgaand aan deze week heb je hierover nagedacht en gewerkt aan iets wat jij wilt betekenen voor de ander. Dat kan zijn ‘iets doen’ of ‘iets geven’, zelf of in teamverband.

Kale meneer die een kaartje aanneemt van twee meiden

Breekmoment 2

De klap op de vuurpijl: de Breekers openen deze avond weer de deuren voor Vrienden, familie en kennissen. Samen ervaren we een spetterende afsluiting van ons Breekjaar.

Festival/Eindevenement

Je bezoekt sowieso het eindfestival met alle Breekers van dat jaar.

Afsluiting programma

Dit is de definitieve afsluiting met jouw eigen groep en jouw Breekjaar-coaches. De invulling van deze afsluiting wordt bepaald in samenwerking met de groep en de coaches. Een moment van plezier, afscheid, wensen uitspreken, troost en vertrouwen.

Een Breekjaar tussenjaar groep

Boostdag

Boostdag

Ongeveer 4 maanden na het afronden van je programma organiseert Breekjaar een Boostdag. Je komt met meerdere Breekers samen en wordt begeleid door de coaches. Deze dag is er om ervaringen te delen, inspiratie op te doen en advies of steun te vinden bij de ander. En de Boostdag is er natuurlijk ook weer één van plezier maken en een vleugje Breekjaar herbeleven!

Boostdag