fbpx

Jaarprogramma

Breekjaar is een inspirerend tussenjaar waarin je ontdekt wie jij bent, wat jij kan en wat jij wilt. Het Jaarprogramma start midden september 2024.

KOM KENNISMAKEN!

In het Jaarprogramma ga je aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling en leggen
we de focus op vier dimensies: mind, heart, body & spirit.

MIND

Trainingen en workshops waarin je leert positief en zelfstandig te denken.

HEART

Projecten waarbij je werkt met je handen, vanuit je hart.

BODY

Trainingen en workshops gericht op flexibiliteit en je fysieke zijn.

SPIRIT

Reflectie, bewustwording creëren en zelfvertrouwen vergroten.

Hoe ziet een Breekjaar eruit?


Start Breekjaar:

Ga met je muis over de bolletjes voor meer informatie.

Start Breekjaar:

Klik op de bolletjes voor meer informatie.

Breekjaar Jaarprogramma - Introkamp illustratie

Introkamp

Tijdens het introkamp leer je de groep en de coaches kennen. Vanuit een bosrijke omgeving gaan we aan de slag en maken vooral veel plezier. Zo wennen we aan elkaar en zorgen we samen voor een fijne start.

1

Project ‘Ik’

Binnen Breekjaar vinden we het belangrijk dat je eerst zelf in de spiegel kijkt en op zelfonderzoek uitgaat, voordat je volgende stappen gaat zetten. Dat is soms eng, maar vooral ook ontzettend leuk, leerzaam en waardevol. Voor nu, voor de rest van jouw Breekjaar en voor de rest van je leven!

Ouderavond

Een avond speciaal voor ouders en verzorgers. Zij krijgen een kijkje in de Breekjaar-keuken en informatie over het programma.

herfstvakantie

Buitenweek

Tijdens de Buitenweek keren we terug naar een bosrijke locatie om hier in een veilige en vertrouwde omgeving met elkaar de diepte in te gaan.

2

Project ‘Ik en de Ander‘

Dit project richt zich op het verkennen van jouw verbindingen met belangrijke personen in je leven, zoals familie en vrienden. Het onderzoekt diverse thema’s, waaronder gedrag, culturele verschillen en zelfreflectie.

Breekmoment #1

Een avond waarop de deuren van Breekjaar worden geopend voor vrienden, familie en kennissen. Breekers ontwerpen en organiseren dit bijzondere Breekoment.

introductie studiekeuzebegeleider

Breekjaar Jaarprogramma - Doe week illustratie

Doe iets voor een Ander – Week

De focus van deze week ligt op jouw impact op de wereld, de maatschappij of je directe omgeving. Dit kan variëren van individuele actie tot teamwork, of van het bieden van hulp tot het delen van je kennis en vaardigheden.

KERSTVAKANTIE

Jaarprogramma - Kerstvakantie illustratie
3

Project ‘Ik en de Wereld’ - Reisperiode

Tijdens dit project ga je je voorbereiden op de reis die jij graag wilt maken, dit kan bij de buurman zijn of helemaal aan de andere kant van de wereld.

Numerus fixus

Eerste deadline studies met een beperkte toelating.

Jaarprogramma - Reisperiode 6 weken illustratie

Reisperiode

Backpacken in Thailand, werken op een Argentijnse boerderij, interrailen door Europa of vrijwilligerswerk in Nederland. Een avontuurlijke breek van zes weken tijdens je Breekjaar. ✈️

Terugkomkamp

Na een periode van reizen en ontdekken kom je weer samen voor het Terugkomkamp. We gaan reflecteren op de ervaringen van de reisperiode en delen wat je geleerd hebt.

Jaarprogramma - Terugkomkamp illustratie
4

Project ‘Ik en de Toekomst’ - Keuze

Het maken van de juiste toekomstkeuze brengt veel stress en druk met zich mee. Daarom staan wij voor jou klaar om je te begeleiden bij het maken van een keuze die bij jou past.

Jaarprogramma - Keuzemoment illustratie

Keuzemoment

Het moment dat je de knoop doorhakt en kiest voor jezelf!

meivakantie

5

Project ’Wij’ - Eindevent

Een knetterende afsluiting waar alles samenkomt! Met alle Breekers organiseer je een echt evenement, waarin je jouw rol vormgeeft met jouw kennis en talenten.

festival/eindevenement

Keuze Vieren

De Breekers openen wederom de deuren voor vrienden, familie en kennissen. Samen staan we stil bij en vieren we jouw keuze.

Afsluiting programma

Jouw Breekjaar komt tot een eind, samen met jouw groep en de coaches organiseer je een passende afsluiting. Een moment van plezier, afscheid en waardering.

Boostdag

Boostdag

Ongeveer vier maanden na het afronden van je programma organiseert Breekjaar een Boostdag. Je komt met meerdere Breekers samen en wordt begeleid door de coaches. Deze dag is er om ervaringen te delen, inspiratie op te doen en advies of steun te vinden bij de ander. De Boostdag is er natuurlijk ook weer een dag van plezier maken en een vleugje Breekjaar te herbeleven!

Boostdag