Het eerstvolgende Jaarprogramma start in september 2024 in Utrecht. Het eerstvolgende Halfjaarprogramma start in januari 2025 in Amsterdam.
Ons Jaarprogramma kost € 8970,-, het Halfjaarprogramma € 5870,-. “Best een bedrag!”, horen we je zeggen. Klopt. Op de kostenpagina lees je meer over de kosten en hoe jongeren net als jij het bekostigen.
Jazeker, daar zijn mogelijkheden voor. Daarover lees je meer over op de kostenpagina.
Breekjaar heeft 2 vaste programmadagen en 1 facultatieve dag per week. Op de programmadagen starten we om 10:00 en om 17:00 ronden we af. Op deze dagen is er begeleiding en zijn er verschillende workshops. Op de facultatieve dag is de locatie beschikbaar en kan je alleen of in een groep aan je projecten werken.
De reisperiode is een ‘eigen challenge’-periode. Je gaat dus echt op reis en tegelijkertijd maak je een ontdekkingsreis naar jezelf. Deze mag je helemaal zelf invullen en je bent dan ook even echt los van Breekjaar. Misschien wilde je altijd al backpacken in Azië, vrijwilligerswerk doen in de buurt of misschien vind je een weekje interrailen in Europa al een hele uitdaging? Leer er meer over.
Het belangrijkste is om eerst zeker te weten dat een Breekjaar iets voor jou is. Daarom organiseren we proefdagen waarop je in drie uur ontdekt wat een Breekjaar inhoudt, hoe de sfeer is en een aantal mini-Breekjaar-workshops kunt doen. Je ouders / verzorgers mogen natuurlijk ook komen. Daarvoor kan je je hier aanmelden.
Als je daar enthousiast van bent geworden, volgt een 1-op-1 gesprek hebt gehad bij onze intakecoach. Na die intake kun je beginnen met je Breekjaar.
Breekjaar is voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar. Gemiddeld zijn jongeren 19 jaar als ze aan hun Breekjaar beginnen, met uitschieters naar 16 en 24 jaar.
Een video zegt meer dan 1000 woorden.
Deel 1, over de indeling van de week.
Deel 2, over de jaarindeling.
Deel 3, over de drie kampen en de reisperiode!
Wanneer ben je leerplichtig? Kun je dan wel Breekjaar volgen? We vertellen je er hier meer over.
Helaas is Breekjaar geen officiële onderwijsinstelling en daarom is het niet mogelijk om een ov-kaart te krijgen tijdens Breekjaar. Mocht je willen weten wat jongeren die Breekjaar gedaan hebben in de afgelopen jaren voor een creatieve oplossingen hebben bedacht om de reiskosten zo laag mogelijk te houden, neem dan contact met ons op.
De groepen hebben maximaal 31 jongeren. Daarbij zijn standaard 3 coaches aanwezig en één Breekheld (iemand die vorig jaar Breekjaar gedaan heeft).
We hebben 8 jaar op rij bewezen met kwaliteit jongeren te begeleiden. Jongeren geven aan makkelijker keuzes te maken, zich significant gelukkiger te voelen en meer zelfvertrouwen en zelfkennis te hebben. Hoe we dat weten? Er is een uitgebreid onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de methode van Breekjaar. Hier lees je er alles over.
Lees dit goed voor je besluit Breekjaar als scholingskosten op te geven bij je belastingaangifte. Er is substantiële twijfel of deze optie wel toegestaan is. We hebben als Breekjaar meerdere cases bestudeerd van oud deelnemers/Breekers en geconcludeerd dat de kans erg klein is dat het wordt goedgekeurd. De Belastingdienst kijkt echter naar individuele gevallen. Onze tip is dat je dit het beste zelf kunt uitzoeken met de Belastingdienst (dmv. een brief aan de inspecteur) of in overleg met een belastingadviseur, zodat de individuele omstandigheden het best afgewogen kunnen worden.
We vertellen je er hier meer over.
Stuur gerust een mailtje naar post@breekjaar.nl of bel ons op 085-8882448.