fbpx

Breek Academy

Persoonlijke ontwikkeling op school

Stichting Breekjaar heeft in de afgelopen 7 jaar al ruim 1000 jongeren tussen de 16 en 24 jaar begeleid in een intensief tussenjaarprogramma vol persoonlijke ontwikkeling. We geven hen op een speelse en effectieve wijze zelfvertrouwen en zelfinzicht, leren ze hoe ze de juiste keuzes kunnen maken voor de toekomst, hoe ze zichzelf kunnen motiveren, beter kunnen leren én een gelukkiger leven kunnen leiden. Met als uitkomst meer zelfvertrouwen, meer zelfkennis en een toekomstkeuze die bij hen past.

Veel onderwijsinstellingen worstelen met deze elementen. De Breek Academy helpt onderwijsinstellingen om persoonlijke ontwikkeling binnen hun instelling steviger en effectiever te faciliteren. We doen dat met onze speciale programma’s voor middelbare scholen, MBO ‘s en HBO’s.

Methodiek

Onze trainingen hebben veel aspecten van het High Impact Learning principe, namelijk; spelenderwijs, afgestemd op het moment, het gebruik van diverse leerstijlen, veel interactie en actie bij de student. De trainingen gaan over thema’s als proactiviteit, zelf initiatief nemen, sociale veiligheid en sociale vaardigheden. Daarnaast leren we de studenten om authentiek te communiceren, zelfkennis op te bouwen, samen te werken, fouten te mogen maken en hun intrinsieke motivatie te ontdekken.

Wetenschappelijk onderbouwd

Ruim anderhalf jaar lang volgde onafhankelijk onderzoeksbureau Noorda & Co 42 deelnemers van Breekjaar, hun sociale omgeving en hun coaches om de effectiviteit van ons programma te berekenen. Daaruit blijkt o.a. dat deelnemers aan Breekjaar meer vertrouwen hebben gekregen in zichzelf en hun toekomst, ze een betere band met familie en vrienden hebben gekregen, een beter zelfbeeld hebben ontwikkeld en betere toekomstkeuzes kunnen maken. Hier lees je alles over het onderzoek.

Programma’s waar docenten én leerlingen beter van worden

De Breek Academy biedt verschillende programma’s aan:

 1. Essentials Programma

  Duur: 0,5 – 3 dagen
  Doelgroep: Leerlingen / Studenten

  In het Start programma gaan we in minimaal 0,5 tot maximaal 3 dagen spelenderwijs met de groep aan de slag om veiligheid en verbinding te creëren in de groep. Het Start Programma is bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld het nieuwe schooljaar mee in te luiden, of een nieuwe klas of docentengroep aan elkaar te laten wennen.

 2. Impact Programma

  Duur: Minimaal 6 weken (0,5 tot 1 dag per week)
  Doelgroep: Leerlingen / Studenten

  Een Impact programma start altijd met het creëren van veiligheid en verbinding in de groep (max 30).  Want pas als die veiligheid en verbinding er zijn, kan ieder individu ook zelf groeien en leren.

  Zodra de verbinding er is, nemen we de groep mee in een proces dat gericht is op het ontwikkelen van zelfvertrouwen en zelfinzicht. De deelnemers gaan in de training aan de slag met verschillende uitdagingen. Deze uitdagingen resulteren in een verbeterde:
  – Intrinsieke motivatie
  – Pro-activiteit
  – Sociale veiligheid
  – Sociale vaardigheden

  Daarnaast gaan de deelnemers ook werken aan authentiek communiceren, het opbouwen van zelfkennis, samenwerken, fouten mogen maken, keuzes durven maken en slim leren leren (meervoudige intelligentie).

 3. Duurzaam Programma (Train de Trainer)

  Duur: Minimaal 10 weken (0,5 tot 1 dag per week)
  Doelgroep: Leerlingen / Studenten & Docenten / Onderwijsprofessionals

  Het Duurzame programma behandelt dezelfde thema’s als het Impact Programma, met de toevoeging dat de kennis en kunde ook wordt overgedragen op de betrokken docenten en onderwijsprofessionals.

  In deze training richten we ons niet alleen op de ontwikkeling van de studenten of leerlingen, maar leiden we tegelijkertijd ook de betrokken docenten of onderwijsprofessionals op om zelf het Impact Programma tot uitvoer te brengen. Dit betekent dat we vooraf, tijdens en na de training met de studenten, de docenten trainen en aansporen om onderdelen van de training voor hun rekening te nemen.

  Om de docenten of onderwijsprofessionals goed te begeleiden, organiseren we momenten voor feedback en intervisie. Zo zorgen we ervoor dat persoonlijke ontwikkeling duurzaam in de organisatie wordt ondergebracht.

Altijd een duurzaam resultaat

We gaan met jullie aan de slag, waarbij we onze tools en methodieken op het team en de leerlingen toepassen en overbrengen. Jullie worden meegenomen in een ontwikkelproces en getraind om zelf de tools te kunnen blijven gebruiken. Ook na de implementatieperiode blijven we in contact voor support om de kwaliteit op lange termijn te borgen.

Breek Academy op jouw school

We vertellen graag meer over wat we kunnen betekenen voor jouw school en jullie specifieke vraagstukken.

Neem snel contact met ons op:

T: 06 – 21 11 01 24
E: anke@breekjaar.nl

Wat scholen over ons zeggen

– Minke Hermes, opleidingsmanager Maatwerk MBO Graafschap College Doetinchem, over de samenwerking met Breek Academy.

De studenten ervaren deze workshops als leuk, inspirerend en helder en helpen de student om beter richting te geven aan een match tussen hun Power, Pleasure en Purpose en de branche/organisatie waar zij stage willen gaan lopen.

– Drs. Joyce Bruil. Docent, coach & trainer Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Breekfonds

10% van de opbrengsten uit de Breek Academy gaan naar het Breekfonds. Zodat ook jongeren met minder financiële middelen een Breekjaar kunnen volgen. ❤

Voor deze organisaties
ontwikkelden we programma’s