fbpx

Wil jij werken aan jezelf en graag meedoen aan een programma van Breekjaar, maar heb je zelf te weinig financiële middelen om dit (met behulp van je omgeving) te betalen? Dan kom je in aanmerking voor hulp bij de financiering van jouw Breekjaar-plek voor het jaarprogramma van Breekjaar dat start in midden september 2024!

 

Normaal zijn de kosten van het jaarprogramma €8970,-, maar we snappen dat dat niet voor iedereen financieel haalbaar is. Per deelnemer bekijken we zorgvuldig of je in aanmerking komt voor een gedeeltelijk gefinancierde Breekjaar-plek! Na afloop van de Proefdag plannen we een financieel-gesprek met de beheerder van het Breekfonds.

Hoe maken we dit mogelijk?

Dankzij het Breekfonds kun we een deel van het jaar of halfjaarprogramma van Breekjaar financieren. Het Breekfonds is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21, het VSBfonds, en van gulle giften van particulieren die Breekjaar een warm hart toedragen.

“Bij Breekjaar ben ik mezelf tegengekomen, heb ik fouten gemaakt, deze gevierd en er van geleerd.”

  • Oud-Breeker Maartje

Breekjaar in het kort

Breekjaar is een tussenjaarprogramma waar jongeren en jongvolwassenen de ruimte krijgen zich persoonlijk te ontwikkelen. We faciliteren een veilige plek waar jongeren zelfbewustzijn ontwikkelen, hun talenten vergroten en in hun eigen kracht komen te staan.

Het Jaarprogramma start in september 2024 in Utrecht en Amsterdam. Het Halfjaarprogramma start in januari 2025.

Selectie

We streven naar een evenwichtige afspiegeling van de samenleving in onze groepen. Als je in aanmerking wilt komen voor financiële steun, kun je de volgende stappen doorlopen:

  1. Meld je aan voor een Proefdag om te kijken wat Breekjaar is en of dat bij je past.
  2. In een intake-gesprek onderzoeken we waarom je graag een Breekjaar wilt doen – en of er een ‘ja’ van beide kanten gegeven kan worden op de vraag of Breekjaar is wat jij nu nodig hebt. We bespreken dan ook wat een passende tegenprestatie is die jouw programma compleet maakt.
  3. Zodra jij jouw intake hebt gehad en alles klopt, sturen wij jou een overeenkomst. Zodra die getekend is, is jouw deelname definitief en ga jij deelnemen aan Breekjaar met financiële steun van het Breekfonds. Jeej!
 

Meer weten of meteen aanmelden?

Meld je aan voor een Proefdag en geef daarbij aan dat je in aanmerking wilt komen voor deze financiële steun. Aanmelden kan via deze gele knop!