fbpx

Wéér zit je te staren naar pratende hoofden. Intussen kijk je op je telefoon en refresh je Instagram nog een keer.

Het is zo klaar als een klontje: achter zo’n Zoom-scherm kak je veel sneller in.

Op school heb je natuurlijk nog die kleine momentjes tussendoor. Tijdens de les een beetje grappen en klooien. Of even kletsen op de gang of in de rij voor de wc’s. Bij de online lessen mis je die kleine ‘break-momentjes’ die ervoor zorgen dat je dag wordt opgedeeld in stukjes en niet voelt als één lange brei van inwisselbare online momenten.

Nu de scholen weer deels open zijn is het allemaal al een stuk beter te doen, maar nog steeds hebben veel leerlingen deels online les. En dan is zo’n dag scherm staren toch echt heel lang.

En dat is precies waarom wij bij Breekjaar aan Energizers doen! 

Even opstaan van die stoel om uit dat hoofd en weer even terug in je lichaam te komen (want ja, soms vergeten we dat dat er ook nog is als je de hele dag alleen maar zwevende hoofdjes ziet).

Spelen = leren!

Spelen is de meest natuurlijke manier van leren, je bent direct meer in het moment en het brengt de groep samen. Door spelen leer je onderzoeken, interpreteren, samenwerken en experimenteren. En juist in deze fase van je leven, waarin je jouw eigen persoonlijkheid, maar ook relaties in alle vormen gaat ontwikkelen, is dat heel belangrijk.

3 energizers die online weer leuk maken!

Ik deel 3 leuke energizers met je waarmee je online toch nog dat ‘samen’-gevoel kan creëren en wat pret kunt beleven tussen de lessen door. Zodat je weer even de kans krijgt om je hoofd leeg te maken en met nieuwe energie verder kan gaan!

1. Follow the leader. Iemand zet leuke muziek op in de call (let wel even op dat iedereen die kan horen). Wijs iemand aan die steeds één persoon in de call groot in beeld pint. Degene die groot in beeld is doet een dansje of beweging die vervolgens iedereen moet nadoen. Wissel vaak af met wie er groot in beeld is zodat je steeds andere bewegingen en dansjes na kunt doen. 

2. Spullen Bingo. Maak een lijstje van dingen die iedereen in huis heeft en bouw deze op van klein naar groot (bijvoorbeeld: ei, wc-rol, kussen, stofzuiger, etc.). Zeg tegen iedereen dat je steeds een voorwerp opnoemt, dat ze vervolgens zo snel mogelijk in beeld moeten laten zien. Geef iedereen steeds 30 seconden om het aangekondigde voorwerp in beeld te houden en hou de punten bij (de snelste krijgt punten). Wie heeft het snelst de juiste voorwerpen bij elkaar en dus de meeste punten?

3. Plank-off. Zorg dat je allemaal zichtbaar in beeld bent in plank-positie. Wie houdt dit het langste vol?

Online Breek uit corona-avonden

Heb je behoefte aan op een fijne manier online samenzijn met andere jongeren? De verbinding opzoeken en samen spelen, lachen en delen? We organiseren speciale Breek uit Corona-avonden, klik op de knop hieronder voor meer informatie: