fbpx

5 toffe dingen om te doen tijdens je tussenjaar!

Een tussenjaar. Twaalf maanden om helemaal in te vullen op jouw eigen manier. Maar wat ga je dan doen? In deze blog lees je 5 toffe dingen om te doen tijdens je tussenjaar!

1. Nieuwe mensen ontmoeten

“Meer en beter contact met anderen is van belang voor je geluk” deelt het Centraal Bureau voor de Statistiek in 2013. Het zit hem in de frequentie en in de kwaliteit van het contact. Hoe meer jij jezelf bent, hoe eerder je contact maakt met personen die bij jou passen. Bij de ontdekkingstocht naar jezelf horen dus ook passende sociale contacten.

Bron

Nu vraag jij je misschien af hoe je die mensen dan gaat ontmoeten. Het antwoord op deze vraag is: door veel te ondernemen en op verschillende plekken te komen. Kies bijvoorbeeld bewust voor een hobby met andere mensen.

Bron

Wanneer je meer mensen ontmoet en vooral meer mensen ontmoet die meer bij je passen ben je niet alleen gelukkiger, maar word je ook socialer en ga je meer naar je eigen waarden leven. Dit brengt je weer een stapje dichterbij jezelf.

Bron

2. Muziek maken

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat zelf muziek maken goed is voor je persoonlijke ontwikkeling! Het verhoogt het IQ, de emotionele ontwikkeling wordt gestimuleerd en je wordt er creatiever van! Dus haal die blokfluit van zolder, kruip achter die piano, stem die gitaar en ontdek je muzikale talent.

Bron

3. Iets organiseren

Organisatietalent ontwikkelen gaat vooral over veel doen en vaardigheden ontwikkelen. Je kunt van alles organiseren. Van iets kleins als een uitje voor vrienden, tot iets groots als een feest voor 100 man. De vaardigheden die je bij organiseren leert kun je de rest van je leven inzetten. Vaardigheden die belangrijk zijn bij organiseren zijn:

  • Beslissingen nemen
  • Oplossingen bedenken
  • Communiceren
  • Omgaan met tegenslagen
  • Samenwerken
  • Leiding geven
  • Aanpassen aan een situatie
  • Omgaan met geld

Bron

4. Bewegen

Bewegen is op heel veel vlakken effectief. Naast dat je er lekkerder door in je vel gaat zitten en het gezond is, zorgt volgens onderzoek bewegen ook voor meer zelfvertrouwen. Mensen die veel bewegen zijn vaak assertiever, enthousiaster en hebben meer sociale vaardigheden. Haast je dus naar die sportschool, schrijf je in voor die roeiploeg of fiets gewoonweg een extra rondje in je omgeving.

Bron

5. Backpacken

Backpacken is een bijzondere ervaring waarbij je alle 4 bovenstaande punten tegenkomt. Je leert bijvoorbeeld de wereld op een andere manier kennen, maakt nieuwe vrienden, organiseert je reis en beweegt van de ene naar de andere plek. Wat je daarnaast ook nog leert van backpacken is het waarderen van de kleine dingen. Door deze unieke ervaring maak je herinneringen om nooit te vergeten.

Bron

Maak van je tussenjaar een Breekjaar

Wil je naast de 5 bovenstaande tips jouw tussenjaar nog completer maken? Kies dan voor een Breekjaar. Breekjaar kan jou helpen om het uiterste uit jouw tussenjaar te halen en jouw beste zelf te ontdekken. Je kunt bij Breekjaar kiezen voor een halfjaar- of een jaarprogramma, waarmee je aan de slag gaat met jouw toekomst. Begeleid door professionals, met vallen en opstaan en nieuwe ervaringen begeleidt Breekjaar jou door jouw avontuur.

Breekjaar is er voor jouw mind, heart, body en spirit. Doormiddel van trainingen, workshops en projecten, als project “ik”, project “ik en de ander” en project “toekomstkeuze”, leer je positief en zelfstandig werken, voel jij je flexibel en fysiek goed, creëer je bewustwording en vergroot je jouw zelfvertrouwen en zelfreflectie. In project “wij” organiseer je zelf een evenement en in project “ik en de wereld” krijg je de ruimte om jouw reis te plannen en in te delen. Ga je alleen het avontuur aan of met anderen? Het is aan jou! Zo zorg je dat jouw tussenjaar alle facetten bevat om al je wensen en doelen te bereiken!

Wil jij ook een tof tussenjaar? Kies dan voor een tussenjaar bij Breekjaar.  

  • Jaarprogramma (10 maanden), start in september 
  • Halfjaarprogramma (5 maanden), start in januari.

Meer weten over deze programma’s en de verschillende workshops en projecten? Klik dan op een van de links hieronder.

Kom langs en ontdek in 3 uur of het tussenjaar van Breekjaar bij je past!

Wil je ontdekken of het tussenjaar van Breekjaar bij je past? Doe dan mee met een speciale Proefdag. Tijdens een ochtend of middag ontdek je in 3 uur tijd hoe jouw Breekjaar eruit zou kunnen zien.