fbpx

YES! KEUZESTRESS!

KIES EEN TUSSENJAAR.

Steeds meer jongeren hebben er last van, keuzestress.

Dat is ook niet gek, want de inschrijf-deadline van 1 mei komt steeds dichterbij en de vraag “Wat wil ik nu eigenlijk?” is relevanter dan ooit. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar de druk wordt steeds groter.

Sinds een aantal jaar krijgen jongeren geen studiefinanciering meer en wordt de juiste keuze maken op gebied van studie of werk, steeds belangrijker.

Maar wat als je niet iets hoeft te wórden? Wat als je juist wilt ontdekken wat je al bént? En vanuit daar je keuzes kunt maken? Op deze manier is de kans groter dat je bij de juiste studie of, minstens zo belangrijk, in de juiste baan terecht komt.

NEEM DE TIJD

Maar hoe doe je dat dan? Ontdekken wat je al bent?

First of all, neem de tijd. We blijven maar rennen, planningen maken en doorgaan. Waarom nemen we niet gewoon de tijd om te ontdekken wat we echt leuk vinden? We kunnen ons hele leven nog werken. Uit onderzoek naar employee engagement is zelfs gebleken dat wanneer mensen minder tevreden op hun werk zijn, dit leidt tot toename van het aantal burnouts (Schaufeli et al. 2009; Cole et al. 2012), ziekteverzuim (Schaufeli et al. 2009) en/of de intentie tot het opzeggen van de arbeidsovereenkomst (Shuck et al. 2014).

Alleen maar meer gedoe voor in de toekomst dus. Waarom dan niet nu alvast de tijd nemen?

Bron: Michielsens, E. (2019). “Het effect van arbeidsvoorwaarden op de relatie tussen loopbaanfase en employee engagement” binnen Meijburg & Co.

KIES EEN TUSSENJAAR

Een jaartje er tussenuit waarin jij kunt ontdekken wie jij bent en wat jij wilt. Een tussenjaar waarin je dingen tegenkomt die je misschien nooit eerder bedacht zou hebben, waarin je verborgen talenten ontdekt, of waarin je juist uitkomt bij iets wat je al heel lang wilde, maar tot nu toe nog net niet durfde.

VOORDELEN TUSSENJAAR

En dat zijn nog niet eens alle voordelen. Uit onderzoek is gebleken dat jongeren veel voordeel halen uit een tussenjaar. Zo kan een tussenjaar onder andere zorgen voor:

  • Meer levensinzicht en zelfinzicht. 
  • Meer doorzettingsvermogen, zelfstandigheid en zelfvertrouwen. 
  • Meer motivatie. 
  • Een betere studiekeuze en betere studieresultaten. 
  • Meer kennis van – en ervaring met – andere culturen en lagen van de bevolking.
  • Meer levensgeluk. 

Bron: Vogels, D. (2014). “Kies gerust voor een tussenjaar” binnen e-gids. www.targetfocus.nl (gebaseerd op een onderzoek van Florida State University, 2014)

voordelen tussenjaar

EEN TUSSENJAAR VOL AVONTUUR

Stel je voor… Dat er een tussenjaar zou zijn vol avontuur, dat je zou helpen bij het maken van slimme (toekomst)keuzes. Een jaar waarin je kunt ontdekken, spelen, groeien en ontwikkelen – en waar je allerlei dingen leert waarvoor op de middelbare school geen aandacht was. Fouten maken bijvoorbeeld. Of leren kiezen, ondernemen, verbinden met anderen en je eigen geld verdienen. En dat je dan óók nog de kans krijgt om 6 weken op reis te gaan te gaan. Oh, en verder krijg je gave workshops, ga je 2x op kamp en heb je de rest van het jaar een supervette locatie tot je beschikking, in Amsterdam, Utrecht of Eindhoven…

EEN TUSSENJAAR MET BREEKJAAR

Dat bestaat !

Met Breekjaar ga je met een groep van ongeveer 30 deelnemers (ook wel Breekers genoemd) het avontuur aan en combineer je op deze manier het maken van een keuze met de voordelen van een tussenjaar! Breekjaar heeft zowel een halfjaar- als een jaarprogramma waarin jij alle ruimte en begeleiding krijgt om te leren wie jij bent, wat je wilt en kunt en hoe jij slimme keuzes kunt maken voor de toekomst!

  • Jaarprogramma (10 maanden), start in september 
  • Halfjaarprogramma (5 maanden), start in januari.

PROEFDAG

Wil je ontdekken of het tussenjaar van Breekjaar bij je past? Doe dan mee met een speciale Proefdag. Tijdens een ochtend of middag ontdek je in 3 uur tijd hoe jouw Breekjaar eruit zou kunnen zien.