fbpx

Vacature senior trainer

GEZOCHT: BREEK ACADEMY IS OP ZOEK NAAR FREELANCE SENIOR TRAINERS (m/v/x/)


Over Breek Academy

De Breek Academy helpt onderwijsinstellingen om persoonlijke ontwikkeling binnen hun instelling steviger en effectiever te faciliteren. We doen dat met programma’s voor middelbare scholen, MBO ‘s en HBO’s. Deze variëren van korte programma’s (één of enkele dagen) tot langere programma’s (enkele weken of maanden tot een jaar).

De Breek Academy brengt op speelse en effectieve wijze zelfvertrouwen en zelfinzicht. Scholieren / studenten leren hoe ze de juiste keuzes kunnen maken voor de toekomst, hoe ze zichzelf kunnen motiveren, beter kunnen leren én een gelukkiger leven kunnen leiden. Met als uitkomst meer zelfvertrouwen, meer zelfkennis en toekomstkeuzes die bij hen passen.

Waar mogelijk werken we tegelijk met onderwijsprofessionals en scholieren/studenten. Zo creëren we niet alleen mooie programma’s, maar kunnen docenten er in het vervolg duurzaam mee verder. De methoden die we gebruiken zijn gebaseerd op de bewezen effectieve methoden die Stichting Breekjaar in de afgelopen 8 jaar heeft ontwikkeld.

Het profiel dat we zoeken

Je bent een held of heldin met minimaal enkele jaren werkervaring in het wakkerschudden van jonge mensen. Door je ervaring en professionele opleiding heb je een bak vol tools, oefeningen, werkvormen en inspirerende verhalen waarmee je menig gesloten hoofd weet te openen en mensen weet te raken in hun hart. Je hebt een groot vertrouwen in de mens, en je bent bewust en bedreven in je eigen persoonlijk ontwikkelproces.

Met jouw uitstraling vol speelsheid en een ondernemende ‘alles kan’-houding, ben je een inspirerend rolmodel. Je bent niet bang om te spelen en gek te doen, terwijl je ook goed weet waar je mee bezig bent. Jij neemt verantwoordelijkheid en staat stevig met beide voeten op de grond.

Door jouw affiniteit met onderwijsland weet je je te verbinden met docenten, mentoren en decanen. Het is een pre als je ons zelfs weet te koppelen aan onderwijsprofessionals voor nieuwe samenwerkingen.

Je hebt een bijzondere gave in het verbinden van mensen en geeft mensen snel het gevoel dat ze veilig bij je zijn. Je hebt een duidelijke levensvisie, die je ook weet te relativeren wanneer anderen met een andere visie komen. Je houdt er namelijk ook wel van om te experimenteren en buiten de lijntjes te kleuren! Je geniet van jongeren en hun puberale gedrag en bent in staat ze ook echt los te laten wanneer dit nodig is.

Je zet je flexibel in, terwijl je ook een scherp oog hebt op je eigen grenzen die je te weet te bewaken. Tot slot kunnen we je omschrijven als professioneel, communicatief sterk, energiek in je uitstraling, en op jouw manier creatief.

Breekjaar streeft naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Om onze huidige teamsamenstelling uit te balanceren als rolmodellen voor de jongeren die we aantrekken en begeleiden, hebben we de ambitie om nog meer collega’s met een multiculturele achtergrond te verwelkomen. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur daarnaar uit.

Goed om te weten

Wij zoeken mensen die flexibel inzetbaar zijn om opdrachten te doen in het voortgezet onderwijs, het MBO, of HBO, maar… je hebt zelf ook nog andere dingen te doen! Wij kunnen geen garantie bieden voor het aantal uren of dagen dat we je inzetten. Natuurlijk is het wel onze intentie om je in te zetten, nadat je de Train-de-Trainer hebt gevolgd.

Een belangrijke voorwaarde om je conform de nieuwe wet DBA in te kunnen huren is dat je naast opdrachten voor de Breek Academy een zelfstandig bestaan hebt met voldoende eigen opdrachten.

Eventuele opdrachten vinden plaats in heel Nederland.

Wat wij bieden

  • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen als trainer in het onderwijs, en met junior trainers samen te werken;
  • Een heel fijn netwerk aan trainers en coaches, bij een organisatie die oog heeft voor mens en samenleving;
  • Voor deze functie geldt een samenwerking op zzp-basis. Wij betalen 50 EUR per uur ex. BTW;
  • Een reiskostenvergoeding van 0.19 per km;
  • Een (onbetaalde) 2-daagse Train-de-Trainer op 27 en 28 aug 2021. Reiskosten worden vergoed.

Interesse?

En ben je beschikbaar op de hieronder genoemde data? Reageer alsjeblieft alleen als jij er van overtuigd bent dat je aansluit bij het profiel dat we zoeken. We ontvangen graag uiterlijk 10 juni 2021 deze ingevulde vragenlijst en de link naar een youtube filmpje (let op dat je de instellingen even zet op ‘verborgen’) waarin je jezelf voorstelt en jouw motivatie deelt in maximaal 2 minuten. Deze mag je sturen naar Aukje te Kaat (aukje@breekjaar.nl).

De sollicitatieprocedure

We kiezen voor een strakke planning omdat we in september een piek aan opdrachten verwachten:

  • Uiterlijk 21 juni ontvang je een reactie op je sollicitatie en evt. een uitnodiging voor een van de selectie-avonden;
  • De selectie-avonden (19-22u) zijn op 19 juli en 24 augustus 2021;
  • Na de selectie-avond laten we binnen enkele dagen weten of we je willen opnemen in de trainerspool (als jij dat natuurlijk ook wilt!) en dan sturen we ook de officiële uitnodiging voor de 2-daagse Train-de-Trainer;
  • Als je door de selectie komt, vindt de 2-daagse Train-de-Trainer plaats op  27 en 28 augustus 2021.

– team 2019/2020 op 1,5 meter afstand op locatie Utrecht 🙂