fbpx

Breekjaar Academy

Breekjaar op jouw school

Stichting Breekjaar heeft in de afgelopen 6 jaar al ruim 550 jongeren tussen de 16 en 24 jaar begeleid in een intensief tussenjaarprogramma vol persoonlijke ontwikkeling. Met als uitkomst meer zelfvertrouwen, meer zelfkennis en een toekomstkeuze die bij hen past. Veel onderwijsinstellingen worstelen met deze elementen. De Breekjaar Academy ondersteunt hen daarbij.

Hoe de Academy werkt

1. De school ervaart een probleem
Mentoren, decanen, docenten, begeleiders of organisatiekrachten kloppen bij ons aan met een probleem. Er is een te weinig inspirerend LOB-programma, de uitval van leerlingen vraagt om aandacht, een jaarlaag zit in de knoop of het team loopt tegen issues aan.

2. Wij luisteren en maken een creatief plan
Wij denken op nieuwe, creatieve én wetenschappelijk bewezen effectieve wijze met jullie mee en ontwerpen een aanpak of programma voor jullie situatie. Vanuit onze ‘niet-schoolse’ Breekjaar-praktijk, die juist op school zoveel toegevoegde waarde biedt!

3. Handen uit de mouwen voor een duurzaam resultaat
We gaan met jullie aan de slag, waarbij we onze tools en methodieken op het team en de leerlingen toepassen en overbrengen. Jullie worden meegenomen in een ontwikkelproces en getraind om zelf de tools te kunnen blijven gebruiken. Ook na de implementatieperiode blijven we in contact voor support om de kwaliteit op lange termijn te borgen.

Breekjaar Academy op jouw school

We vertellen graag meer over wat we kunnen betekenen voor jouw school en jullie specifieke vraagstukken.

Neem snel contact met ons op:

T: 085 – 8882448
E: post@breekjaar.nl

Wat scholen over ons zeggen

– Minke Hermes, opleidingsmanager Maatwerk MBO Graafschap College Doetinchem, over de samenwerking met Breekjaar Academy.

De studenten ervaren deze workshops als leuk, inspirerend en helder en helpen de student om beter richting te geven aan een match tussen hun Power, Pleasure en Purpose en de branche/organisatie waar zij stage willen gaan lopen.

– Drs. Joyce Bruil. Docent, coach & trainer Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Breekfonds

10% van de opbrengsten uit de Breekjaar Academy gaan naar het Breekfonds. Zodat ook jongeren met minder financiële middelen een Breekjaar kunnen volgen. ❤